Definita cuvantului scorțiță
scorțíță, scorțíțe, s.f. (reg.) 1. scoarță subțire, înveliș extern subțire, coajă subțire. 2. băcan, vopsea (pentru colorat).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu scorțiță
PÍVNIȚĂ, pivnițe, s. f. Încăpere sau grup de încăperi subterane, zidite de obicei dedesubtul unei clădiri și destinate păstrării unor materiale (lemne, cărbuni etc.) sau unor produse alimentare; beci. ◊ Expr. A ieși (sau a se auzi) ca din (sau dintr-o) pivniță = (despre voce) a ieși (sau a se auzi) de departe sau cu timbrul scăzut, profund, grav. A vorbi ca din pivniță = a vorbi cu timbrul scăzut, profund, grav. [Var.: (înv. și reg.) pímniță s. f.] – Din sl. pivĩnica. Vezi definitia »
SARDÍNĂ s. f. 1. pește marin din familia clupeidelor, vorace, asemănător cu scrumbia. 2. sardea. (< fr. sardine, it. sardina) Vezi definitia »
păltiníță, păltiníțe, s.f. (reg.) păltiniș. Vezi definitia »
a veni cu pluta pe conductă expr. a fi prost / nerod / nătâng. Vezi definitia »
FEÚDĂ s. f. domeniu primit în stăpânire de un vasal de la seniorul său în schimbul recunoașterii suzeranității acestuia, pentru faptul că îi păstra credință și se obliga să-i presteze anumite servicii; fief (1). (< it. feudo, lat. feudum) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z