Definita cuvantului screm
screm s.n. 1. (înv.) încordare, scremut. 2. (reg.) excrement.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu screm
SÁTEM s. n. limbă indo-europeană care a păstrat în evoluția ei sunetul s înaintea vocalelor e și i. (< germ. Satem/sprache/) Vezi definitia »
DIASISTÉM s. n. sistem lingvistic dedus din analiza a două graiuri sau dialecte cu similitudini parțiale; supersistem. (< engl. diasystem, fr. diasystème) Vezi definitia »
EDÉM s. n. umflătură nedureroasă rezultată din infiltrarea unui lichid seros într-un țesut celular subcutanat. ♦ ~ pulmonar = afecțiune cauzată de transvazarea plasmei sangvine în alveolele pulmonare. (< fr. oedème) Vezi definitia »
sistem de operare dezvoltat pentru a permite ca si utilizatorii sa poata vedea cum s-a scris sistemul de operare. Linuxul este o varianta destul de ieftina pentru a folosi calculatorul. Sunt mai multe distributii (Suse, Mandrax, Red Hat). Are aplicatii gen office, server (http, ftp, mysql). Se instaleaza usor si se foloseste relativ usor. Este mai greu de programat insa in Linux, cel putin aplicatiile cu interfata XWindows. Vezi definitia »
EXTRÉM, -Ă adj. 1. Așezat, situat în punctul cel mai îndepărtat; de la capăt; la vârf. 2. Care are cea mai mare sau cea mai mică dintre valorile posibile ale unei mărimi. 3. (Fig.; despre doctrine, idei politice etc.) Situat pe pozițiile cele mai neconciliatoare. 4. Foarte mare, exagerat. ♦ (Despre remedii etc.) Foarte energic, folosit doar în cazuri desperate. // s.m. (Mat.) Primul și ultimul termen al unei proporții. ♦ Valoarea extremă, maximă și minimă, a unei funcții; extremum. // s.f. 1. Margine; limită ultimă. ◊ A trece de la o extremă la alta = a trece de pe o poziție pe alta diametral opusă. 2. Cea mai mare sau cea mai mică valoare a unei mărimi. 3. Jucător care ocupă locul cel mai înaintat din stânga sau din dreapta în formația de joc a unei echipe de fotbal, de handbal sau de hochei. [Var. estrem, -ă adj. / cf. fr. extrême, lat. extremus < exterus – din afară]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z