Definita cuvantului semeosie
semeósie, semeósii, s.f. (înv.) paralaxă (unghi maxim sub care se vede raza pământului sau a orbitei sale de pe un alt corp ceresc).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu semeosie
DISJÚNCȚIE s.f. (Rar) Despărțire, separare; diastază (2) [în DN]. ♦ Asindet. ♦ (Log.) Relație logică între două enunțuri; conectiv. [Gen. -iei, var. disjuncțiune s.f. / < lat. disiunctio, cf. fr. disjonction]. Vezi definitia »
PAHIDERMÍE, pahidermii, s. f. (Med.) Îngroșare anormală a pielii. [Var.: pachidermíe s. f.] – Din fr. pachydermie. Vezi definitia »
BLAGOVEȘTÉNIE s. f. (Pop.) Bunavestire. – Din sl. blagovĕštenije. Vezi definitia »
MACROMETEOROLOGÍE s. f. studiu al proceselor și fenomenelor meteorologice la scară planetară, a unor regiuni foarte întinse. (< fr. macrométéorologie) Vezi definitia »
REDÚCȚIE s. f. 1. faptul de a reduce. ◊ copie în mic a unui obiect. 2. transpunere a unei partituri pentru orchestră, pentru voci sau pentru un instrument (pian). 3. piesă care permite racordarea tuburilor sau a țevilor de diametre diferite. 4. operația de punere la loc a unui os luxat sau a unui organ deplasat. 5. reducere la jumătate a numărului de cromozomi în cursul meiozei sau mitozei. 6. (log.) procedeu de a concluziona cu ajutorul căruia se scot unele premise din care se poate deduce un anumit adevăr. (< fr. réduction, lat. reductio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z