Definita cuvantului sfășie
sfășíe, sfășíi, s.f. 1. (înv. și reg.) fâșie; bucată de carne (sfârtecată). 2. (reg.) curelușă împodobită cu ținte de alamă. 3. (reg.) bucată de pământ lungă și îngustă. 4. (reg.) sfert dintr-un miel care a fost tăiat; ciozvârtă. 5. (reg.) chimir. 6. (reg.) fire groase de cânepă din care se fac funii, bice. 7. (înv. și reg.) făclie cu care se pescuiește noaptea; fachie, fașcă.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu sfășie
plachíe, plachíi, s.f. (înv.) vas de metal în care se gătește mâncarea. Vezi definitia »
RETRANSMÍSIE s.f. Retransmitere a unei emisiuni radiofonice primite de un post de la un alt post emițător. [Gen. -iei, var. retransmisiune]. Vezi definitia »
METROELITRORAFÍE s. f. sutură a peretelui vaginal anterior, sau a feței anterioare a colului uterin cu peretele posterior al vaginului. (< fr. métro-élytrorrhaphie) Vezi definitia »
VISCEROGRAFÍE s.f. (Med.) Înregistrare cu ajutorul viscerografului a contracțiilor diferitelor părți ale tubului digestiv (stomac, duoden etc.). [Gen. -iei. / < fr. viscérographie]. Vezi definitia »
ORGANOGRAFÍE s.f. 1. Ramură a zoologiei și a botanicii care se ocupă cu descrierea organelor animalelor și ale vegetalelor. 2. Descrierea amănunțită a părților unui instrument muzical și a modului de funcționare a acestuia. [Gen. -iei. / < fr. organographie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z