Definita cuvantului ofit
OFÍT s.n. Varietate de marmură de culoare verde-închisă, cu striații galbene. [< fr. ophite, germ. Ophit].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ofit
LIMFOCÍT, limfocite, s. n. Leucocită cu nucleul foarte voluminos, care se găsește în limfă și în sânge și are un rol important în procesul de imunitate. [Var.: limfocítă s. f.] – Din fr. lymphocyte. Vezi definitia »
ÎNMULȚÍT, -Ă, înmulțiți, -te, adj. Sporit, mărit4 (numeric sau cantitativ). – V. înmulți. Vezi definitia »
SĂRÍT2, -Ă, săriți, -te, adj., s. f. I. Adj. 1. (Fam.) Smintit, țicnit, aiurit, nebun. 2. (În expr.) Cu inima sărită = extrem de emoționat, de îngrijorat. II. S. f. 1. (În expr.) A-și pierde sărita sau a-și ieși din sărite = a-și pierde cumpătul, a se enerva. A scoate (pe cineva) din sărite = a supăra rău, a înfuria pe cineva. 2. (Pop.) Săritură, salt; p. ext. distanță mică. ◊ Loc. adj. De-a sărita = cu sărituri, săltăreț. – V. sări. Vezi definitia »
PÍNXIT s.n. Formulă cu semnificația „a pictat”, săpată pe o placă de gravură alături de numele pictorului după care gravorul și-a făcut lucrarea. [< lat. pinxit]. Vezi definitia »
TREMOLÍT s.n. Mineral de culoare albă, care conține magneziu, calciu, fier și aluminiu și din care, prin hidratare, se obține azbestul. [< engl. tremolite]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z