Definita cuvantului omografic
OMOGRÁFIC, -Ă adj. Referitor la omografie. [< fr. homographique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu omografic
ETNOLINGVÍSTIC, -Ă I. adj. referitor la etnolingvistică. II. s. f. curent în lingvistica din SUA care susține că limba este un produs al societății și o funcție a culturii. (< fr. ethnolinguistique) Vezi definitia »
DEMOGRÁFIC, -Ă, demografici, -ce, adj. Care aparține demografiei, privitor la demografie. ◊ Factor demografic = element constitutiv al societății, exprimat de densitatea populației, ritmul de creștere, structura și mobilitatea ei. Explozie demografică = accelerare a ritmului de creștere a populației. – Din fr. démographique. Vezi definitia »
METEORÍTIC, -Ă I. adj. referitor la meteoritică. II. s. f. ramură a astronomiei care studiază meteoriții. (< fr. météoritique) Vezi definitia »
NEUTRÍNIC, -Ă adj. (Fiz.) Referitor la neutrini, alcătuit din neutrini. [Pron. ne-u-. / cf. fr. neutrinique]. Vezi definitia »
FÁTIC, -Ă adj. Funcție fatică = funcție (determinată de Roman Jakobson) pe care o au cuvintele rostite într-un dialog, de a stabili sau menține contactul dintre partenerii actului de comunicare. [< engl. fatic]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z