Definita cuvantului ciocăni
CIOCĂNÍ, ciocănesc, vb. IV. 1. Intranz. A bate repetat (cu degetul sau cu un obiect) într-un corp tare; spec. a bate cu degetul (îndoit) în ușă, în fereastră (pentru a solicita intrarea, pentru a atrage atenția etc.). ♦ Tranz. A lovi ușor cu degetele în toracele sau în abdomenul unui pacient, pentru a cerceta starea unor organe interne. ♦ Tranz. și refl. recipr. (Fam.) A (se) bate (ușor). 2. Intranz. A lucra ceva lovind cu ciocanul1; p. ext. a face, a lucra unele lucruri (mărunte). 3. Tranz. Fig. A bate la cap; a cicăli, a pisa. [Prez. ind. și: ciócăn] – Din ciocan1.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ciocăni
a nu da doi bani (pe cineva / ceva) expr. a avea o părere proastă (despre cineva / ceva). Vezi definitia »
schencăní, pers. 3 sg. schencănéște, vb. IV (reg.) 1. (despre câini) a scheuna. 2. (în forma: schincăni; despre copii) a scânci. Vezi definitia »
ODINÍ, odinesc, vb. IV. Refl., intranz. și tranz. (Reg.) V. odihni. Vezi definitia »
CĂUȘANI, oraș în Basarabia; c. 14 mii loc. Ind. mat. de constr. și alim. Lîngă oraș, gorgane cu morminte din epoca epoca bronzului. Biserica Adormirii Maicii Domnului ctitorită de mitropolitul Daniil (1765), cu pictură interioară în stil postbrîncovenesc. Vezi definitia »
zătoní (a ~) (reg.) vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. zătonésc, imperf. 3 sg. zătoneá conj. prez. 3 să zătoneáscă Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z