Definita cuvantului ondograf
ONDOGRÁF s.f. Aparat care înregistrează pe o bandă de hârtie forma curbei care reprezintă mersul în timp al tensiunii unui curent electric. [< fr. ondographe].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ondograf
FOTOCRONOGRÁF s.n. Aparat fotografic folosit la înregistrarea automată a fotografiilor luate în serie. [< fr. photochronographe]. Vezi definitia »
BENACERRAF, Baruj (n. 1920), medic american de origine venezuelană. Prof. univ. la New York și Boston. Cercetări de microbiologie, patologie, imunologie și oncologie. Specializat în imunogenetică, a descoperit și inaugurat studiul factorilor genetici în reglarea activității celulelor imunitare. Premiul Nobel pentru medicină și fiziologie (1990), împreună cu S. Dausset și G.D. Snell. Vezi definitia »
PROFILOGRÁF s. n. aparat pentru înregistrarea asperităților de pe suprafața unei piese (prelucrate), a denivelărilor unui drum etc. (< fr. profilographe) Vezi definitia »
COMEDIOGRÁF s. m. autor de comedii. (< it. commediografo, lat. comoediographus) Vezi definitia »
PALATOGRÁF s.n. (Fon.) Mulaj al palatului folosit pentru a se obține palatograma; palat artificial. [< fr. palatographe]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z