Definita cuvantului slujitoresc
slujitorésc, slujitoreáscă, adj. (înv.) 1. care aparține slujitorilor, servitorilor; privitor la slujitori, de slujitori. 2. soldățesc. 3. care aparține călărașilor și dorobanților, privitor la călărași și dorobanți. 4. care aparține subalternilor marilor dregători domnești de la curte.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu slujitoresc
DAMÁSC s. n. Țesătură de in, bumbac, mătase sau lână, cu desene mari în relief, folosită la confecționarea fetelor de masă, a albiturilor de pat etc. – Din it. damasco, lat. (a)damascus. Vezi definitia »
STELÉSC, -EÁSCĂ, stelești, adj. (Înv.) Stelar. – Din stele (pl. lui stea) + suf. -esc. Vezi definitia »
PAMFLETĂRÉSC, -EÁSCĂ, pamfletărești, adj. Care aparține sau este specific pamfletarului sau pamfletului, privitor la pamfletar sau la pamflet. – Pamfletar + suf. -esc. Vezi definitia »
ȘORICÉSC, -EÁSCĂ, șoricești, adj. (Rar) Care ține de șoareci, privitor la șoareci. – Șoarece + suf. -esc. Vezi definitia »
OBELÍSC, obeliscuri, s. n. Monument comemorativ de origine egipteană, de forma unui stâlp înalt și ascuțit la vârf, alcătuit de obicei dintr-un singur bloc de piatră și acoperit cu inscripții. ♦ Stâlp sau piesă de lemn, de piatră etc. de forma monumentului descris mai sus, folosit ca element de arhitectură. – Din fr. obélisque. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z