Definita cuvantului calembec
calembéc s. m. – Specie de arbore exotic. Tc. kalambak (Șeineanu, III, 26; Meyer 169; Lokotsch 1155); cf. it. calambucco. Sec. XVI, înv.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu calembec
PARAPITÉC s.m. (Pal.) Gen de primate fosile, constituind primul strămoș al omului. [< fr. parapithèque]. Vezi definitia »
GĂLBENÁTEC, -Ă, gălbenateci, -ce, adj. V. gălbenatic. Vezi definitia »
LrqoEc <a href=„http://pxuzalnrvwvi.com/”>pxuzalnrvwvi</a>, [url=http://uvsblmidbqro.com/]uvsblmidbqro[/url], [link=http://pggwqlsiwpta.com/]pggwqlsiwpta[/link], http://sybyjxrqzqrt.com/ Vezi definitia »
SURÁTEC, -Ă adj. v. suratic. Vezi definitia »
EDÉC, edecuri, s. n. 1. Odgon lung cu care se lega de catarg sau de babalele din proră o ambarcație sau o navă pentru a fi remorcată de pe mal împotriva curentului unui curs de apă. ◊ Expr. A trage la edec = a remorca o ambarcație sau o navă de pe mal cu un odgon împotriva cursului apei. A fi la edecul cuiva = a depinde cu totul de cineva, a fi la remorca cuiva. 2. Lucru care se găsește de multă vreme într-o gospodărie; lucru necesar, p. ext persoană (indispensabilă) care se găsește de multă vreme undeva. – Din tc. yedek. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z