Definita cuvantului camerton
camertón (-oáne), s. m. – Diapazon. Germ. Kammerton (sec. XIX).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu camerton
MICROMICRÓN, micromicroni, s. m. (Fiz.) A milioana parte dintr-un micron. – Din fr. micromicron. Vezi definitia »
ETALÓN, etaloane, s. n. Mărime, greutate etc. acceptată oficial în știință, în tehnică sau în relațiile economice și care servește ca unitate de bază într-un sistem de măsurare. ◊ Etalon de aur (sau de argint) = unitate-tip a valorilor monetare. Etalon al prețurilor = prețuri impuse de lege printr-un etalon monetar. ♦ Model perfect al unei măsuri-tip, confecționat cu mare precizie și acceptat oficial spre a servi ca bază de comparație. ♦ Fig. Ceea ce poate servi drept model (de urmat). – Din fr. étalon. Vezi definitia »
SAXOFÓN s. n. instrument muzical de suflat, din alamă, cu muștiuc și clape, îndoit la capăt, pe principiul clarinetului. (< fr. saxophone) Vezi definitia »
sdrahón (-ni), s. m. – Găligan, vlăjgan. – Var. zdrahon. De la dragon, cu pronunțarea rut. (Tiktin). În Mold. Vezi definitia »
BATESON [béitsn], William (1861-1926), genetician englez. A introdus termenul de genetică (1906) și a contribuit la fundamentarea și dezvoltarea ei prin experimente asupra eredității. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z