Definita cuvantului ortoscopie
ORTOSCOPÍE s.f. Calitate a unui obiectiv fotografic sau a unui sistem optic de a nu produce distorsiuni. [Gen. -iei. / < fr. orthoscopie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ortoscopie
DERMATORAGÍE s. f. hemoragie cutanată. (< fr. dermatorragie) Vezi definitia »
BARONÍE, baronii, s. f. Titlu de baron; p. ext. domeniul unui baron. – Fr. baronnie. Vezi definitia »
FITOFARMACOLOGÍE s. f. ramură a farmacologiei care studiază efectele drogurilor asupra plantelor. (< engl. phytopharmacology) Vezi definitia »
SIMBRÍE, simbrii, s. f. 1. (Pop.) Răsplată în bani (sau în natură) care se dădea unei persoane angajate pentru un timp în serviciul cuiva; salariu, leafă. ♦ ◊ Expr. A fi (sau a intra, a se tocmi etc.) slugă fără simbrie = a munci (din greu) pentru cineva fără nici un profit material. ♦ Spec. Soldă pe care o primeau soldații mercenari. ♦ Recompensă, răsplată (materială sau morală). 2. (Reg.) Slujbă plătită cu simbrie (1). 3. (Înv. și reg.) Arendă; chirie; plată dată pentru arendă sau chirie. – Sâmbră + suf. -ie. Vezi definitia »
PIROMETALURGÍE s.f. Procedeu de bază pentru obținerea metalelor, care constă în topirea minereurilor în cuptoare metalurgice cu ajutorul căldurii produse prin arderea unor combustibili. [Gen. -iei. / < fr. pyrométalurgie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z