Definita cuvantului casă
cásă (cáse), s. f.1. Lădiță în care sunt sînt ținuți banii. – 2. Vistierie. – 3. Unitate care acceptă depuneri de bani. – Var. cassa. It. cassa, germ. Kasse (sec. XIX). – Der. casetă, s. f. (cutie, sipet); casier (var. Trans., căsar), s. m. (persoană care are în sarcina sa casa de bani); casieriță, s. f. (casieră); casierie, s. f. (încăpere dintr-o instituție în care se primesc și se distribuie banii); încasa, vb. (a primi bani), din it. incassare, cf. fr. encaisser; încasator, s. m. (persoană care încasează bani).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu casă
odấrlă, odấrle, s.f. (reg.) ființă mică, sfrijită, prăpădită. Vezi definitia »
STEWARDÉSĂ s.f. Femeie care face parte din personalul de bord al unui avion, având sarcina de a întreține, a servi și a îngriji pe călători. [Pron. stiuardesă. / < engl. stewardess]. Vezi definitia »
RÉNTĂ s.f. 1. (Ist.) Plată (în muncă, în produse sau în bani) la care era obligat iobagul față de stăpânul său. 2. (Ec.) Venit pe care îl aduce cu regularitate un bun imobiliar și care nu este legat de o activitate productivă a proprietarului acestora; dobândă a unei obligații emise de stat. ♦ Rentă viageră = rentă anuală care încetează la moartea beneficiarului. [< fr. rente]. Vezi definitia »
BRAVÁDĂ, bravade, s. f. Acțiune sau vorbă prin care bravezi pe cineva sau ceva. – Fr. bravade. Vezi definitia »
HISTIDÍNĂ s.f. (Biol.) Aminoacid bazic natural, indispensabil creșterii mamiferelor. [< fr. histidine]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z