Definita cuvantului catrafuse
catrafúse s. f. pl. – Numai în expresia a-și lua catrafusele, a pleca repede, a o șterge. – Var. catravase. Origine necunoscută. Pare a fi o interpretare umoristică a lui catavasii (cf. rus. katavasija „încurcătură”), în sensul că primul obiect pe care trebuie să-l ia preotul cînd pleacă trebuie să fie liturghierul sau cartea de rugăciuni. Cihac, II, 488, citează un mag. kateputa „bagaj”, care nu pare a-i fi convins pe specialiști.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu catrafuse
stríptease (angl.) [ease pron. iz] (-tease) s. n., art. stríptease-ul Vezi definitia »
se ocupa cu depunerea de metale din solutii apoase diluate in vederea recuperarii unor metale sau in scopul depoluarii unor ape reziduale cu continut de ioni metalici sau pentru rafinarea metalelor adica obtinerea unor metale cat mai pure Vezi definitia »
se intelege totalitatea factorilor ereditari(genelor)continuti in organism. Vezi definitia »
use; <a href=„http://fjorlich.com/”>how long can i take accutane</a>; <a href=„http://lapetiteprincesse.com/”>buy propecia usa</a>; <a href=„http://maptrailer.com/”>where to get doxycycline</a>; <a href=„http://honghia.net/”>buy accutane</a>; <a href=„http://newvibrationsjackson.com/”>levaquin 60 pills</a>; Vezi definitia »
BONGOÁSE s. f. pl. (Reg.) Istorioare, povești hazlii. – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z