Definita cuvantului oxigena
OXIGENÁ vb. I. refl. A se combina cu oxigenul. ♦ tr., refl. A(-și) decolora (părul) cu apă oxigenată. ♦ tr. A albi textilele prin tratare cu apă oxigenată. [Cf. fr. oxygéner].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu oxigena
Buna ziua si La multi ani. De ce definitia antisemitism este „ Atitudine (politică, socială etc.) ostilă față de evrei” – Din fr. antisémitisme. Iar definitia semitism este SEMÍT, -Ă, „semiți, -te, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din grupul de popoare, apropiate între ele prin limbă și prin aspect fizic, din sud-vestul Asiei, nordul și estul Africii, căruia îi aparțin astăzi arabii, sirienii, evreii etc. 2. Adj. Care aparține semiților (1), privitor la semiți; semitic. – Din fr. sémite. Am citit altceva: termenul Antisemitismus fusese inventat in 1879 de germanul Wilhelm Marr, pentru a inlocui ”antiiudasim„ sursa http://www.tiuk.reea.net/10/gomaafianti.html Sper ca nu am deranjat pe nimeni. Multumesc. Sper ca mai pot intervenii. Vezi definitia »
ACȚIONÁ, acționez, vb. I. 1. Intranz. A întreprinde o acțiune, o faptă etc.; a lucra. ♢ Expr. (Tranz.) A acționa (pe cineva) în judecată = a da (pe cineva) în judecată. ♦ A influența asupra cuiva sau a ceva; a avea efect. 2. Tranz. (Mec.) A pune în mișcare, a face să funcționeze. [Pr.: -ți-o-] – Fr. actionner. Vezi definitia »
BLAZONÁ vb. tr. a reprezenta, a descrie în termeni heraldici elementele componente ale unui blazon, ale unei steme. (< fr. blasonner) Vezi definitia »
DEHIDROGENÁ vb. I. tr. A elimina, termic sau catalitic, hidrogenul din molecula compușilor organici. [P.i. -nez, var. deshidrogena vb. I. / < fr. déshydrogéner]. Vezi definitia »
trahaná, trahanále, s.f. (înv.) cocă frământată cu ou, iaurt sau lapte, trecută prin ciur și pusă în supă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z