Definita cuvantului corconi
CORCONÍ, corconesc, vb. IV. (reg.) 1. Tranz. A îngriji pe cineva în mod exagerat; a alinta, a răsfața, a cocoloși. 2. Refl. A zăbovi mult cu un lucru, a-și pierde timpul; a tărăgăna. [Var.: corcolí vb. IV] – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu corconi
RÂȘNÍ, râșnesc, vb. IV. Tranz. A măcina cafea, piper, scorțișoară etc. cu râșnița (2). ♦ Fig. A fărâma, a zdrobi. – Din râșniță (derivat regresiv). Vezi definitia »
BĂICENI, sat în com. Cucuteni (jud. Iași). Pe terit. acestuia a fost descoperit un important tezaur din obiecte de aur (peste 2 kg), compus din elemente de armament defensiv, obiecte de podoabă și de harnașament. Atribuit unei căpetenii geto-dacice (sec. 4 î. Hr.). Vezi definitia »
MINI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „minim”, „foarte mic”, „în miniatură”. [< fr., it., engl. mini-, cf. engl. mini(ature)]. Vezi definitia »
acantopterigiéni s.m. pl. ordin de pești osoși cu înotătoarea dorsală spinoasă. (< fr. acanthoptérygiens) Vezi definitia »
CUCONÍ, cuconesc, vb. IV. 1. (Tranz.) A se adresa cuiva cu termenul de „cucoană, cucoane”. 2. (Refl.) A-și da aere de cucoană (sau de boier); a se îngâmfa. [Var.: coconí vb. IV] – Din cucon, (2) și din cucoană. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z