Definita cuvantului pair
PAIR s.m. 1. Titlu purtat de marii vasali ai regelui Franței. 2. Membru al uneia dintre cele două camere legislative din Franța între 1814 și 1848; titlu de noblețe care-i conferea celui care-l prelua dreptul de a fi membru al Camerei Lorzilor din Anglia. [Pron. per, (rar) pa-ir. / < fr., engl. pair, cf. lat. par – egal].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pair
chimír, chimíre, s.n. (înv.) 1. arcadă, boltă. 2. cămară mică. Vezi definitia »
VIR1-, -VÍR elem. „bărbat”. (< fr. vir-, -vir, cf. lat. vir) Vezi definitia »
VAMPÍR, vampiri, s. m. 1. Specie de lilieci mari care trăiesc în America de Sud și în America Centrală și care se hrănesc cu sângele păsărilor și mamiferelor (surprinse în somn) (Phyllostoma spectrum). 2. Personaj din mitologia populară despre care se crede că suge sângele celor vii. ♦ Fig. Persoană care asuprește crunt pe cineva. 3. Criminal care ucide pentru plăcerea de a vedea curgând sânge. – Din fr. vampire, germ. Vampir. Vezi definitia »
clavír (claviruri), s. n. – Pian. Germ. Klavier (sec. XIX). – Der. (înv.) clavirist, s. m. (pianist). Vezi definitia »
VAMPÍR s.m. 1. Personaj imaginar despre care se credea că ar suge sângele celor vii; strigoi. ♦ (Fig.) Exploatator sălbatic. 2. (Zool.) Specie de liliac mare care trăiește în America de Sud și care suge sângele animalelor și al oamenilor pe care-i surprinde adormiți. [< fr. vampire, cf. germ. Vampir]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z