Definita cuvantului spârcuială
spârcuiálă, spârcuiéli, s.f. (înv.; despre o armată) spargere, împrăștiere, risipire, nimicire.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu spârcuială
LEDEBURÍTĂ s. f. constituent structural al fontelor, un amestec mecanic de cementită și perlită. (< germ. Ledeburit) Vezi definitia »
DẤRĂ, dâre, s. f. 1. Urmă îngustă și continuă lăsată pe pământ, pe nisip, pe zăpadă pe iarbă etc. de un obiect târât sau de o cantitate mică de lichid, de grăunțe etc. vărsate; p. gener. urmă. ◊ Expr. (Fam.) A face dâră prin barbă = a face începutul, a stabili un obicei (rău), a crea un precedent. 2. Dungă, linie; spec. dungă, rază de lumină. – Din sl. dira. Vezi definitia »
SĂRĂTÚRĂ, sărături, s. f. 1. Faptul de a fi sărat; sare conținută de ceva. 2. Teren bogat în săruri minerale solubile, cu fertilitate scăzută; p. ext. pășune care se întinde pe un astfel de loc. 3. Mâncare preparată cu (prea multă) sare; aliment conservat cu sare. – Săra + suf. -ătură sau lat. salatura. Vezi definitia »
CRÉȘĂ s. f. 1. instituție pentru îngrijirea copiilor până la 3 ani pe timpul cât părinții sunt la serviciu. 2. adăpost special amenajat pentru creșterea tineretului animal. (< fr. crèche) Vezi definitia »
mișánă, mișáne, s.f. (reg.) legătură, mănunchi de iarbă, de grâu – ca semn despărțitor între lanuri. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z