Definita cuvantului panaceu
PANACÉU s.n. Nume dat odinioară unor medicamente despre care se credea că ar putea să vindece orice boală; leac, remediu universal. [Pron. -ceu. / < fr. panacée, cf. gr. panakeia < pas – tot, akos – medicament],

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu panaceu
chischinéu s.n. (reg.) cârpă, pânzătură; tistimel (testemel). Vezi definitia »
EXPOZÉU s. n. expunere detaliată și sistematică a unei situații, a unor fapte etc.; dare de seamă. (< fr. exposé) Vezi definitia »
BIDÉU, bideuri, s. n. Vas de toaletă așezat pe un suport. – Fr. bidet. Vezi definitia »
PULTACÉU, -ÉE adj. care are consistența unei paste fierte; păstos. ♦ anghină pultacee = anghină în care amigdalele sunt acoperite cu un exsudat alb. (< fr. pultacé) Vezi definitia »
RELÉU, relee, s. n. 1. Aparat sau dispozitiv care realizează anumite comenzi, folosit la instalațiile automate și caracterizat prin faptul că determină o variație bruscă, în salt, a mărimii de ieșire, atunci când mărimea de intrare atinge anumite valori. 2. Sistem de comunicații în radiodifuziune și televiziune, cu stații intermediare de recepție și retransmisie. ◊ Releu de scară = automat de scară. 3. Înlocuire a cailor (în cursul drumului), a câinilor (în timpul vânătorii) sau a ștafetelor (în timpul unei curse); locul unde se face schimbul; animalul sau ștafeta de schimb. – Din fr. relais. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z