Definita cuvantului panatenee
PANATENÉE s.f.pl. (Ant.) Serbări care se celebrau la Atena în cinstea zeiței Pallas Atena, protectoarea cetății, cu care prilej aveau loc întreceri la alergări, lupte, aruncarea discului, curse de care, precum și întreceri între poeți, cântăreți și muzicanți. [Pl. -ne-e. / < fr. panathénées, cf. gr. panathenaia].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu panatenee
PALÉE2, palee, s. f. Înveliș floral al plantelor graminee, alcătuit din două frunzișoare care se află pe axa spiculețului, la baza fiecărei flori. – Din lat. palea, germ. Pale. Vezi definitia »
BORAGINACÉE, boraginacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee, cu tulpinile și frunzele acoperite cu peri, cu flori constituite în inflorescențe și cu fructele formate din patru nucule cu câte o sămânță; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. borraginacées. Vezi definitia »
SALICACÉE, salicacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate cu inflorescențe în formă de amenți, care cuprinde arbori și arbuști ca plopul și salcia: (și la sg.) plantă din aceată familie. [Pr.: -ce-e] – Din fr. salicacées. Vezi definitia »
ALGOMENORÉE s. f. menstruație dureroasă. (< algo- + menoree) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z