Definita cuvantului cavou
cavóu (cavóuri), s. n.1. Construcție funerară, criptă. – 2. (Arg.) Pat. Fr. caveau.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu cavou
ARGÓU s. n. limbaj convențional folosit de un grup social restrâns (vagabonzi, delicvenți etc.) pentru a nu fi înțeleși de restul societății sau pentru a șoca. (< fr. argot) Vezi definitia »
PLATÓU, platouri, s. n. 1. Podiș. ♦ Câmp amenajat pentru exerciții militare. 2. Dispozitiv de formă dreptunghiulară sau circulară cu o față plană, pe care se fixează diferite piese în vederea prelucrării. ♦ Semifabricat în formă de placă pentru laminarea tablei subțiri neferoase. 3. Tavă mare de porțelan sau de metal pe care se aduc mâncărurile sau prăjiturile la masă. 4. (Adesea urmat de determinarea „de filmare”) Încăpere special amenajată pentru filmare într-un studio cinematografic, în care se execută filmări cu actori în decoruri adecvate scenariului, filmări combinate etc. – Din fr. plateau. Vezi definitia »
BAOTOU, oraș în N Chinei (Mongolia Inferioară), pe Huanghe; 1,16 mil. loc. (1986, cu suburbiile). Nod feroviar. Expl. de huilă și min. de fier. Mare combinat metalurgic. Ind. textilă și mat. de constr. Vezi definitia »
ANJOU [ãjú], familie nobiliară franceză, originară din comitatul cu același nume. A format dinastii regale în Anglia (sub numele de Plantagenet, 1154-1399), în S Italiei (1268-1442), în Sicilia (1268-1282, în mod nominal între 1266 și 1302). În Ungaria (1308-1387), precum și în Polonia (1370-1382 și 1384-1385). Vezi definitia »
BOAIÓU s.n. Cameră subțire plasată în anvelopa unei biciclete de curse. [Pl. -uri, var. baieu s.n. / < fr. bayau]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z