Definita cuvantului stănog
stănóg, stănoáge, s.n. (reg.) 1. barieră de lemn sau de fier ce desparte caii sau vitele în grajd. 2. țăruș de priponit calul; pripon. 3. stâlp înfipt în pământ pentru instalarea unei spânzurători. 4. balustradă. 5. instalație pentru potcovit caii. 6. (la casă) obada (talpa) casei. 7. (în forma: stănoagă) raft în formă de pupitru pe care se așază casetele cu literele, în vederea culegerii unui text.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu stănog
DÂRLÓG1, dârlogi, s. m. Cureaua frâului la calul de călărie, cu care se conduce animalul; ștreang legat de căpăstru, pe care îl ține de mână cel care duce calul de aproape, mergând alături de el. – Et. nec. Vezi definitia »
OFIOLÓG, -Ă s.m. și f. Specialist în ofiologie. [Pron. -fi-o-. / cf. germ. Ophiolog]. Vezi definitia »
PROLÓG s.n. 1. Parte a unei piese de teatru antice în care se prezenta subiectul. 2. Parte care servește ca introducere la o piesă de teatru, la un roman etc.; (p. ext.) introducere, prefață. [Cf. fr. prologue, it. prologo, lat. prologus, gr. prologos < pro – înainte, logos – vorbire]. Vezi definitia »
ERPETOLÓG, -Ă, erpetologi, -ge, s. m. și f. Specialist naturalist care se ocupă cu studiul reptilelor. – Cf. fr. erpétologiste. Vezi definitia »
SEMASIOLÓG, -Ă s. m. f. semantician. (< fr. sémasiologue) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z