Definita cuvantului papalitate
PAPALITÁTE s.f. 1. Autoritate papală; demnitatea de papă; timp cât un papă deține această autoritate. 2. Instituția centrală de conducere religioasă și politică a bisericii catolice, având în frunte pe papa. [< lat.med. papalitas, cf. fr. papauté].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu papalitate
GUNOÍȘTE, gunoiști, s. f. 1. Grămadă de gunoi1; loc unde se strâng gunoaiele1. 2. Teren agricol îngrășat cu gunoi1. – Din sl. gnoište. Cf. gunoi1. Vezi definitia »
SAȚIETÁTE s.f. Saț, saturație; îmbuibare. [Cf. lat. satietas, fr. satiété]. Vezi definitia »
IMUABILITÁTE s. f. însușirea a ceea ce este imuabil; permanență, fixitate; imutabilitate. (< fr. immuabilité) Vezi definitia »
RELATIVITÁTE s.f. 1. Însușirea a ceea ce este relativ; relativism. 2. Proprietate a mărimilor fizice de a depinde de condițiile concrete în care se efectuează măsurarea lor sau de sistemul de referință la care sunt raportate. ♦ Teoria relativității = teorie formulată de Einstein, potrivit căreia legile fenomenelor fizice sunt valabile cu o precizie cu atât mai mică cu cât vitezele corpurilor sunt mai mari comparabile cu viteza de propagare a luminii în vid. [Cf. fr. relativité]. Vezi definitia »
PROFESIONALITÁTE s.f. Profesionalism (1). [Pron. -si-o-. / cf. it. professionalità]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z