Definita cuvantului steajer
steájer, steájăre, s.n. (pop.) 1. par înfipt în pământ în mijlocul unei arii de treierat cu cai, în jurul căruia de înfășoară funia în timpul treieratului. 2. (fig.; înv.) centru. 3. (reg.; în formele: șteajer, ștejer) prăjină ascuțită la capete și înfiptă în pământ, în jurul căreia se clădesc clăile de grâu sau de fân; par. 4. (reg.; art.) steaua polară.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu steajer
MÓBSTER s.m. (Anglicism) Pungaș, hoț. [< engl. mobster]. Vezi definitia »
PENTAMÉR, -Ă adj. 1. (despre organe vegetale) format din cinci părți sau elemente. 2. (despre insecte) cu tarsul divizat în cinci părți. ◊ (despre ființe sau organe) cu simetrie rapidă în cinci părți sau elemente. (< fr. pentamère) Vezi definitia »
HOMOPTÉR, homoptere, s. n. (La pl.) Ordin de insecte cu două perechi de aripi asemănătoare, membranoase; (și la sg.) insectă care face parte din acest ordin. – Din fr. homoptère. Vezi definitia »
GAZIFÉR, -Ă adj. (Despre zăcăminte) Producător de gaze; care conține rezerve de gaz metan. [Var. gazeifer, -ă adj. / < fr. gazeifère, cf. fr. gaz, lat. ferre – a purta]. Vezi definitia »
BÍNDER s. n. Strat de beton asfaltic folosit ca strat de legătură între fundația unui drum și stratul de uzură, ca fundație la trotuarele de asfalt etc. – Din germ. Binder. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z