Definita cuvantului stinchi
stinchí, stinchésc, vb. IV (reg.) a înceta, a conteni.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu stinchi
GNÓCHI NOCHI/ s. n. pl. varietate de colțunași italienești cu parmezan etc.; găluște. (< it. gnocchi) Vezi definitia »
bunghi, bunghesc I (v. t.) 1. a supraveghea, a fila. 2. a înțelege, a pricepe. II 1. a privi, a se uita. 2. a ști, a se pricepe (la ceva). Vezi definitia »
SCHI s. n. 1. Un fel de patină de lemn, lungă, cu care se poate merge alunecând pe zăpadă. 2. Sport de iarnă practicat cu astfel de patine. ♦ ~ nautic = sport nautic în care executantul, remorcat de o ambarcație cu motor, alunecă pe suprafața apei cu ajutorul unor schiuri speciale; water-ski. (< fr. ski, germ. Ski) Vezi definitia »
bunghí (-ghésc, -ít), vb.1. A cerceta, a observa, a desluși. – 2. A-și da seama, a înțelege. – 3. (Refl.) A se uita cu atenție, a face ochii mari. – Var. sbunghi. Cuvînt de argou, probabil din țig. bangi (f. de la bangos) „trecătoare, strungă” (Graur, BL, II, 185 și V, 222; Juilland 160). Din același cuvînt ar putea proveni rom. sbanghiu (var. sbanchiu, spanchiu), adj. (sașiu), cf. Graur, BL, II, 195. DAR și Vasiliu, GS, VII, 105, identifică acest cuvînt cu pronunțarea moldovenească a bunghi, der. de la bumb.Der. bunghială, s. f. (atenție, păzea!). Vezi definitia »
șmirghí vb. IV (reg.) a ascuți la polizor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z