Definita cuvantului stoiană
stoiánă s.f. (reg.) loc plan pe un munte.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu stoiană
v'âslă s. f., g.-d. art. v'âslei; pl. v'âsle Vezi definitia »
RABÁNĂ s.f. Țesătură dungată, impermeabilă din rafie și bumbac, din care se fac perdele, pânză de cort etc. [< fr. rabane]. Vezi definitia »
LIBELÚLĂ s.f. Insectă din ordinul ortopterelor, cu corpul lung și subțire și cu aripile străvezii; (pop.) calul-dracului. [< fr. libellule]. Vezi definitia »
CASÉTĂ s.f. 1. Cutie (mică) în care se păstrează bani, obiecte prețioase etc. 2. Cutie folosită pentru închiderea și protejarea unor dispozitive sau mecanisme, pentru păstrarea unor piese, a unor materiale etc. ♦ Cutie etanșă de diferite forme în care se țin clișee, pelicule fotosensibile etc. 3. Fiecare dintre compartimentele adâncite, de formă regulată, care decorează un plafon sau intradosul unei bolți; caseton. 4. Text tipărit încadrat într-un chenar. 5. Casetă tehnică = notă a editurii sau a tipografiei asupra apariției unei publicații. [Cf. fr. cassette, it. cassetta]. Vezi definitia »
PĂCÓRNIȚĂ, păcornițe, s. f. Vas de lemn sau de scoarță de copac în care se ține păcura pentru uns roțile căruței. – Păcură + suf. -orniță. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z