Definita cuvantului parveni
PARVENÍ vb. IV. intr. 1. A se ridica, a ajunge la o situație bună fără a avea merite deosebite; a se îmbogăți. 2. A-și atinge scopul, a reuși, a izbuti. 3. (Despre știri) A ajunge (la destinație). [P.i. parvín. / < fr. parvenir].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu parveni
ALTINI, Eustatie (1772-1815), pictor român. A studiat la Viena. Stabilit la Iași în 1802, a întemeiat aici o școală de pictură de factură academică. Ansambluri de pictură religioasă și remarcabile portrete („Portret de femeie”). Vezi definitia »
COTILOZAURIÉNI s. m. pl. ordin de reptile fosile înrudite cu stegocefalii. (< germ. Kotylosaurien) Vezi definitia »
MOȘMONÍ, moșmonesc, vb. IV. I. Intranz. și refl. A face mișcări încete și greoaie. ♦ A lucra încet, neîndemânatic și fără spor; a se mocăi, a se mocoși. 2. Intranz. și tranz. A face ceva cu mișcări neprecise, a-și face de lucru; a moșcondi. 3. Intranz. A căuta, a dibui; a adulmeca. [Var.: moșmolí vb. IV] – Et. nec. Vezi definitia »
SUPRAVENÍ, supravin, vb. IV. Intranz. (Rar) A veni pe neașteptate. – Din supra- + veni (după fr. survenir). Vezi definitia »
primení (primenésc, primenít), vb.1. A schimba, a substitui, a renova. – 2. A se schimba, a-și pune alte haine. – Var. primini, premeni, cu der.Megl. primenés, priminiri. Sl. prĕmĕniti (Miklosich, Slaw. Elem., 40; Cihac, II, 154; Șeineanu, Semasiol., 193; Berneker, II, 49; Conev 80). – Der. primeneală, s. f. (schimb, înnoire; rufe albe). – Cf. izmeni. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z