Definita cuvantului partinitate
PARTINITÁTE s.f. Faptul de a fi partinic; faptul de a aparține unui curent, unui partid politic, unei concepții de clasă; spirit de partid. [< partin(ic) + -itate, după rus. partiinosti].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu partinitate
UNIDIMENSIONALITÁTE s. f. Însușirea de a fi unidimensional. [Pr.: -si-o-] – Din engl. unidimensionality. Vezi definitia »
OMOGENITÁTE s. f. însușirea de a fi omogen. ◊ însușire a unui obiect, grup, sistem fizico-chimic de a avea aceleași proprietăți în toate punctele sale. ◊ (mat.) însușire a unei funcții de a fi omogenă. ◊ însușire a unei formule, relații de a avea aceleași dimensiuni în toți membrii săi. (< fr. homogénéité, lat. homogenitas) Vezi definitia »
TALOFÍTE s. f. pl. plante cu organizație simplă, redusă la un tal, care se înmulțesc prin spori, diviziune sau gameți. (< fr. thallophytes) Vezi definitia »
EREDITÁTE, eredități, s. f. 1. Proprietate a viețuitoarelor de a transmite urmașilor caracterele genetice specifice fiecărei specii. 2. (Jur.) Moștenire, succesiune. 3. Proprietate a unui lucru sau a unui fenomen de a depinde de acțiunile momentane, precum și de stările succesive anterioare. – Din fr. hérédite, lat. hereditas, -atis. Vezi definitia »
PROZAICITÁTE s. f. (Rar) Prozaism. [Pr.: -za-i-] – Prozaic + suf. -itate. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z