Definita cuvantului streșinar
streșinár, streșináre, s.n. și streșinári, s.m. 1. (s.n.; reg.) streașină. 2. (s.n.; reg.) parte a podului casei așezată pe capetele din afară ale grinzilor. 3. (s.m.; reg.) legătură cu care se prind paiele folosite pentru acoperișul caselor țărănești.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu streșinar
săptămânár, -ă, adj., s.m. (înv.) 1. (adj.) săptămănal. 2. (s.m.) muncitor angajat cu săptămâna. Vezi definitia »
PIEPTÁR, pieptare, s. n. 1. Obiect de îmbrăcăminte (de postav, de lână etc.) fără mâneci, care acoperă ca o vestă partea superioară a corpului; spec. cojocel scurt din blană de oaie, fără mâneci, adesea ornamentat, încheiat în față sau pe umăr; bundiță. 2. Obiect de metal, de zale sau de piele groasă care acoperea pieptul și spatele luptătorilor din vechime, apărându-i de loviturile adversarului. ♦ Bucată de piele groasă cu care scrimerii își acoperă pieptul. 3. Curea lată la hamuri, care trece pe sub pieptul calului. – Piept + suf. -ar. Vezi definitia »
ȘTAFETÁR, ștafetari, s. m. (Înv.) Ștafetă (1). – Ștafetă + suf. -ar. Vezi definitia »
MEDICO-MILITÁR, -Ă adj. referitor la medicina militară. (< medico- + militar) Vezi definitia »
SUPRATIPÁR s. n. inscripție aplicată pe deasupra tiparului obișnuit al unei mărci poștale, cu scopul de a-i modifica valoarea, destinația sau alte elemente; supraimprimare; surșarj. (după fr. surimpression) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z