Definita cuvantului paușal
PAUȘÁL s.n. Sistem de plată pentru beneficiarii prestărilor de servicii comunale la care instalațiile nu sunt înzestrate cu aparate de măsurat cantitățile consumate, suma calculându-se cu aproximație pe baza capacităților instalate ale aparatelor sau a consumurilor posibile. [< germ. Pauschale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu paușal
PASTORÁL, -Ă adj. 1. De păstor; (p. ext.) câmpenesc, rustic. 2. (Lit.) Care înfățișează idilic viața păstorilor, a țăranilor; bucolic. [Cf. fr. pastoral, lat. pastoralis]. Vezi definitia »
VESTIGIÁL, -Ă adj. (anat.; despre un organ) rămas rudimentar în organism, care indică o stare de involuție. (< engl. vestigial) Vezi definitia »
CUARTÁL s. n. v. cvartal. Vezi definitia »
BOTRIOCEFÁL, botriocefali, s. m. Vierme intestinal având o lungime de câțiva metri, care trăiește ca parazit în intestinul gros al omului. [Pr.: -tri-o-] – Fr. bothriocéphale (<gr.). Vezi definitia »
REDACȚIONÁL, -Ă, redacționali, -e, adj. Care aparține redacției, privitor la redacție sau la activitatea unui redactor. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. rédactionnel. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z