Definita cuvantului pepsină
PEPSÍNĂ s.f. (Biol.) Enzimă cu rol important în digestie, secretată de mucoasa gastrică. ♦ Medicament extras din mucoasa stomacală a unor animale și administrat în unele boli de stomac. [< fr. pepsine].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pepsină
SILÍCULĂ s. f. varietate, mai scurtă, de silicvă, cu un fals perete despărțitor în interior. (< fr. silicule, lat. silicula) Vezi definitia »
TORNÁDĂ s.f. 1. Trombă de vânt cu o viteză foarte mare, care produce mari stricăciuni. 2. Dedicație care încheia poezia trubadurilor și în care se relua o idee deja exprimată și unele versuri folosite mai înainte în aceeași piesă. [Var. tornado s.n. / < fr. tornade, cf. sp. tornado – furtună]. Vezi definitia »
PERISPLENÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație a capsulei seroase a splinei. [< fr. périsplénite, cf. gr. peri – în jur, splen – splină]. Vezi definitia »
AUTOLÍZĂ, autolize, s. f. (Biol.) Dezintegrare a celulelor și a țesuturilor din plante și din animale sub acțiunea enzimelor proprii. [Pr.: a-u-] – Din fr. autolyse. Vezi definitia »
HÚLĂ2, hule, s. f. Mișcare ondulatorie a suprafeței mării, urmând după o furtună sau după o briză puternică; p. ext. furtună pe mare. – Din fr. houle. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z