Definita cuvantului perfecționism
PERFECȚIONÍSM s.n. Tendință de a atinge perfecțiunea, progresul nelimitat. ♦ Tendință nevrotică de a atinge imposibilul, care poate merge până la obsesie. [< fr. perfectionnisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu perfecționism
FOURIERÍSM FU-/ s. n. doctrină socialist-utopică franceză din prima jumătate a sec. XIX, care preconiza crearea societății prin propagarea pașnică a ideilor cu privire la noua formă de organizare a producției sociale; falansterianism. (< fr. fouriérisme) Vezi definitia »
TERMOTACTÍSM s. n. sensibilitate a unor organisme la diferențele de temperatură, care determină reacția de deplasare. (< fr. thermotactisme) Vezi definitia »
ANTROPOLOGÍSM s.n. Concepție filozofică care consideră omul numai ca parte a naturii, în afara condiționării sale de către mediul social-istoric în care se dezvoltă. [< fr. anthropologisme]. Vezi definitia »
FARINGOSPÁSM s.n. Tulburare nervoasă caracterizată prin spasme la faringe. [< fr. pharyngospasme, cf. gr. pharynx – faringe, spasmos – spasm]. Vezi definitia »
LANCASTERIANÍSM s.n. Sistem de a preda materiile de studiu cu ajutorul elevilor mai avansați, folosiți ca monitori în clasele mai mici. [Pron. -ri-a-. / cf. fr. lancastérianisme, engl. lancasterianism < Lancaster – pedagog englez]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z