Definita cuvantului sudiție
sudițíe s.f. (înv.) 1. calitate de sudit; sudițire. 2. colonie străină din Țările Române aflată sub protecția și jurisdicția unei puteri străine.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu sudiție
BRODERÍE s.f. 1. Artă a decorării unei țesături cu motive ornamentale cusute în relief cu fire din diferite materiale; compoziția ornamentală însăși. ♦ Cusătură făcută la gherghef. 2. (Fig.) Înfloritură, dezvoltare (la o povestire, la o bucată muzicală etc.) [Gen. -iei. / < fr. broderie]. Vezi definitia »
DECUSÁȚIE, decusații, s. f. Încrucișare în formă de X a două fascicule simetrice de fibre nervoase. – Din fr. décussation. Vezi definitia »
RETRANSCRÍE, retranscríu, vb. III. Tranz. A transcrie din nou. – Re1- + transcrie. Vezi definitia »
PANOPLÍE s. f. 1. colecție de arme și de armuri (luate ca trofeu), în mod decorativ pe un panou; panoul însuși. 2. ansamblu de accesorii, de instrumente care servesc pentru o anumită activitate. 3. (fig.) serie de mijloace de acțiune de care se dispune într-o situație dată. (< fr. panoplie) Vezi definitia »
ANTINOMÍE s. f. contradicție categorică între două legi, teze sau principii ce se exclud reciproc. (< fr. antinomie, lat. antinomia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z