Definita cuvantului suhări
suhărí, suhărésc, vb. IV (reg.; despre oameni și vite) a paște.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu suhări
sămsărí, sămsărésc, vb. IV 1. (pop.) a face treburi de samsar; a înlesni încheierea unei afaceri, a unei tranzacții. 2. (reg.) a păcăli (într-o tranzacție). Vezi definitia »
nemerí (nemerésc, nemerít), vb.1. A lovi la țintă, a ținti. – 2. A lovi unde trebuie. – 3. A afla, a întîlni. – 4. A veni din întîmplare. – 5. (Refl.) A se petrece, a avea loc. – 6. (Refl.) A coincide, a concorda, a cădea de acord. – Var. nimeri, înimeri. Sl. namĕriti „a măsura” (Miklosich, Slaw. Elem., 31; Cihac, II, 193), cf. bg. namiram „a afla”, sb. namjeriti „a nimeri”, sl. namĕrjenije „alb”. – Der. nemerit, adj. (țintit); nemereală, s. f. (întîmplare); nemernic, adj. (înv., străin; vagabond, mizerabil), din nemeri (4) cu suf. -nic, sau din sb. nemenik „persoană sosită din întîmplare”; nemernici, vb. (a hoinări, a trîndăvi, a cerși); nemernicie, s. f. (înv., condiție de străin; hoinăreală, trîndăveală). Pentru semantismul lui nemernic, cf. Șeineanu, Semasiol., 204. Vezi definitia »
BEJĂNĂRÍ vb. IV. v. băjenări. Vezi definitia »
TELEUTOSPÓRI s. m. pl. spori de rezistență, de iarnă, care se formează la sfârșitul perioadei de vegetație. (< fr. téleutospores) Vezi definitia »
CUIBĂRÍ, cuibăresc, vb. IV. 1. Refl. (Despre păsări) A-și face cuibul undeva; a-și face loc în cuibar. ♦ Fig. (Despre oameni și despre animale) A se așeza cât mai bine într-un loc; a se ghemui. ♦ Fig. A se adăposti. ♦ Fig. A se aciua, a se pripăși. 2. Tranz. (Rar) A așeza găinile în cuibar. 3. Tranz. A mușuroi porumbul, cartofii etc. – Din cuibar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z