Definita cuvantului periartrită
PERIARTRÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație a țesuturilor periarticulare. [< fr. périarthrite].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu periartrită
pártă, pérți, și părți, s.f. (reg.) 1. panglică împodobită cu monede de aur sau de argint sau cu mărgele (legată în păr, pe frunte sau la pălărie); salbă de bani sau de mărgele. 2. cingătoare cu mărgele; betelie. 3. fiecare dintre dungile colorate ale unei țesături sau pături. Vezi definitia »
AMĂRĂȘTEÁNCĂ, amărăștence, s. f. (Fam.) 1. Femeie necăjită, amărâtă. 2. Femeie săracă. – Din amărăștean + suf. -că. Vezi definitia »
picheucúță, picheucúțe, s.f. (reg.) cartofior, cartof mic. Vezi definitia »
CONFERÍNȚĂ s.f. 1. Cuvântare, discurs, expunere făcută în public referitor la o temă științifică, literară etc. 2. Adunare a reprezentanților unor state, ai unor organizații etc. pentru a discuta și a lua hotărâri în anumite chestiuni. ♦ For superior al unui partid (comunist), care se întrunește atunci când nu poate fi convocat congresul. 3. Consfătuire, convorbire. ◊ Conferință de presă = întâlnire între oameni de stat, oameni politici etc. și reprezentanți ai presei pentru a lămuri o anumită problemă, pentru discuții cu caracter informativ etc. [Var. conferență s.f. / cf. lat. conferentia, fr. conférence, it. conferenza]. Vezi definitia »
LABIÁL-Ă adj. Care aparține buzelor sau se referă la buze. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z