Definita cuvantului perverti
PERVERTÍ vb. IV tr. A corupe, a deprava, a strica. ♦ A strica, a vicia funcția normală a unui organ, denaturând-o. [< fr. pervertir, cf. lat. pervertere – a strica].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu perverti
CIUNTÍ, ciuntesc, vb. IV. Tranz. 1. A tăia, a amputa o parte a corpului; a mutila. ♦ Fig. A tăia unul sau mai multe pasaje dintr-o lucrare, dintr-un articol etc. (făcându-le de neînțeles). 2. A rupe părți, crengi, frunze etc. din arbori, din plante etc. [Var.: (reg.) ciontá vb. I., ciontí vb. IV.] – Din ciunt. Vezi definitia »
UISTÍTI s. m. maimuță arboricolă de talie mică din America de Sud, cu corpul prelungit printr-o coadă lungă și stufoasă. (< fr. oustiti) Vezi definitia »
BELCEȘTI, com. în jud. Iași, pe Bahlui; 11.946 loc. (1991). Stație de c. f. Piscicultură. Atestată documentar în 1420. Vezi definitia »
AUTOLINIȘTÍ vb. refl. a-și liniști propria conștiință în urma unor succese, adoptând o atitudine de pasivitate lipsită de vigilență. (< auto1- + liniști) Vezi definitia »
plecătí pers. 3 sg. plecătéște, vb. IV refl. (reg.) a face o indigestie; a i se face greață, a i se apleca. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z