Definita cuvantului pesimism
PESIMÍSM s.n. 1. (Op. optimism) Predispoziție de a vedea totul într-o lumină sumbră, deprimantă. 2. Trăsătură caracteristică ideologiei claselor pe cale de dispariție, care susține că viața omenească este iremediabil condamnată la suferință și că ea nu merită să fie trăită. [Cf. fr. pessimisme < lat. pessimus – superlativ al lui malus – rău].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pesimism
MODERANTÍSM s.n. Atitudine și opinie de moderat, de moderație; politică bazată pe moderație. V. centrism. [< fr. modérantisme]. Vezi definitia »
HIPOTIROIDÍSM s.n. Hipotiroidie. [Pron. -ro-i-. / < fr. hypothyroïdisme]. Vezi definitia »
PACIFÍSM s. n. Curent politic care propovăduiește pacea și condamnă orice război, indiferent de conținutul lui; p. ext. atitudinea celui care vrea pace; propovăduire a politicii de pace. – Din fr. pacifisme. Vezi definitia »
ADOGMATÍSM s. n. sistem de gândire care nu admite dogmele. (< fr. adogmatisme) Vezi definitia »
TAYLORÍSM s. n. Metodă de organizare a muncii în cadrul căreia normele de muncă se stabilesc la nivelul muncitorilor cu cel mai ridicat randament și pe baza unor îmbunătățiri aduse muncii prin eliminarea mișcărilor inutile, prin aplicarea unor metode mai eficiente, a evidenței și controlului, ducând astfel la creșterea randamentului muncii. [Scris și: tailorism.Pr.: tei-] – Din fr. taylorisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z