Definita cuvantului pestă
PÉSTĂ s.f. (Med.) Boală gravă, infecțioasă și epidemică, manifestată prin febră, hemoragii și tumori care apar la subsuori și la gât; ciumă. ♦ (Vet.) Boală contagioasă la rumegătoare, porci și păsări de curte, produsă de virusuri specifice, care se caracterizează printr-o evoluție acută și o răspândire rapidă. [< fr. peste, cf. lat. pestis].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pestă
PENTÓDĂ, pentode, s. f. Tub electronic cu cinci electrozi. – Din fr. pentode. Vezi definitia »
ININTELIGÉNȚĂ s. f. lipsă de inteligență; stupiditate. (< fr. inintelligence) Vezi definitia »
NAVÉTĂ1 s.f. 1. Suveică. 2. Ac special pentru lucrat fileu. 3. Vehicul de transport în comun, grup de vagoane sau garnitură de tren care circulă regulat, dus și întors, între aceleași localități. ♦ Drumuri făcute des, periodic, între două localități. ◊ A face naveta = a străbate regulat aceeași distanță în ambele sensuri. 4. Ladă compartimentată cu care se transportă unele produse alimentare. [< fr. navette]. Vezi definitia »
MINIATURÍSTICĂ s. f. Artă de a executa miniaturi. ♦ Studiul miniaturilor din manuscrisele vechi. [Pr.:-ni-a-] – Miniatură + suf. -istică. Vezi definitia »
ANAEROBIÓZĂ s. f. Formă de viață a unor microorganisme anaerobe; anoxibioză. [Pr.: -bi-o-] – Din fr. anaérobiose. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z