Definita cuvantului piesă
PIÉSĂ s.f. 1. Parte, porțiune, bucată a unui tot (cu care formează o unitate). 2. Parte a unui mecanism, a unei mașini etc., care se poate demonta. 3. Monedă, ban. 4. Piesă anatomică = parte dintr-un cadavru preparată pentru studiu. 5. Fiecare dintre hârtiile, dintre actele unui dosar. 6. Obiect, operă artistică expusă într-un muzeu, la o expoziție etc. sau care face parte dintr-o colecție. 7. Lucrare dramatică în care predomină dialogul și care se reprezintă pe scenă. 8. Compoziție, bucată muzicală. [Pron. pie-. / < fr. pièce].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu piesă
CODẤRLĂ, codârle, s. f. 1. Partea dinapoi, mobilă, a unui car sau a unei căruțe, în care se pune de obicei nutreț pentru animalele de tracțiune. 2. Fig. (Fam.) Partea de la coadă a unei cete, a unui stol de păsări etc. [Var.: (reg.) codírlă s. f.] – Coadă + suf. -ârlă. Vezi definitia »
FORMULARÍSTICĂ s.f. Arta întocmirii de formulare. [Et. incertă]. Vezi definitia »
SECRETÍNĂ s. f. Hormon produs de mucoasa duodenului, care are proprietatea de a excita secreția sucului pancreatic, a bilei și a salivei. – Din fr. sécrétine. Vezi definitia »
ANTROPILORÍTĂ s. f. inflamație a antrului piloric. (< fr. antropylorite) Vezi definitia »
ANTILÓPĂ, antilope, s. f. 1. Mamifer din subordinul rumegătoarelor, cu trupul suplu și picioarele lungi și subțiri; trăiește prin țările calde. 2. Pielea tăbăcită a antilopei (1); imitație a acestei piei. – Fr. antilope (< gr.). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z