Definita cuvantului picotaj
PICOTÁJ s.n. (Mine) Consolidarea rocilor în care se sapă o galerie, cu ajutorul picoților. [< fr. picotage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu picotaj
ȘARIÁJ s. n. fenomen tectonic în deplasarea la mari distanțe a unor mase mari de roci (alohton) și suprapunera lor peste altele mai moi (autohton). (< fr. charriage) Vezi definitia »
ATELÁJ s. n. 1. animalele de tracțiune înhămate la un vehicul și harnașamentul necesar. 2. harnașament pentru caii unui atelaj (1). 3. echipament de legătură dintre două vehicule. 4. figură de stil, prin coordonarea unui termen concret cu unul abstract. (< fr. attelage) Vezi definitia »
PORTBAGÁJ, portbagaje, s. n. Dispozitiv (sau spațiu) într-un vehicul de transport în (sau pe) care se țin bagajele. – Din fr. porte-bagages. Vezi definitia »
GOMÁJ s. n. (Tehn.) Blocare a segmenților în canalele din piston, ca urmare a depunerii reziduurilor de ardere. – Din fr. gommage. Vezi definitia »
CANOTÁJ s. n. Nume dat sporturilor nautice care se practică în ambarcații puse în mișcare cu ajutorul vâslelor. ◊ Canotaj academic = ramură a sporturilor nautice care se practică pe schifuri și pe giguri1. – Din fr. canotage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z