Definita cuvantului surdini
surdiní, surdinésc, vb. IV (reg.; despre oameni) a angaja (la lucru).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu surdini
BRIONI (BRIJUNI), ins. în arh. cu același nume, în M. Adriatică, la SV de Pen. Istria, pe coasta Dalmației; 7,4 km2. Stațiune climaterică și balneară. Cariere de marmură. Vezi definitia »
SLOMNÍ, slomnesc, vb. IV.(Reg.) 1. Tranz. A rosti vorbele cu oarecare greutate, a îngăima. 2. Intranz. (Despre lumini, culori) A se ivi, a se distinge (încet, cu greutate); a apărea, a se arăta; a miji. – Din sl. sŭlognja „silabă”. Vezi definitia »
ZDRĂNGĂNÍ, zdrăngănesc, vb. IV. 1. Intranz. (Despre sticlă și metale sau despre obiecte făcute din aceste materiale) A produce un sunet caracteristic când se ciocnește de ceva sau este lovit cu ceva. ◊ Tranz. Zdrăngănește cheile. 2. Tranz. A face să vibreze coardele unui instrument muzical; (depr.) a cânta fără pricepere la un instrument muzical cu coarde. [Prez. ind. și: zdrắngăn.Var.: zdrăncăní vb. IV] – Zdrang + suf. -ăni. Vezi definitia »
semení1, semenésc, vb. IV (reg.; despre șindrilă) a reteza pentru a avea aceeași mărime. Vezi definitia »
răstigní (răstignésc, răstignít), vb. – A crucifica. Sl. rastęgnąti „a sili” (Miklosich, Slaw. Elem., 42; Cihac, II, 368). – Der. răstignitor, s. m. (crucificator), înv.; răstignitură, s. f. (crucificare), înv. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z