Definita cuvantului pinguin
PINGUÍN s.m. Pasăre palmipedă din mările arctice, cu aripi scurte, cu pieptul alb și cu mersul legănat, care stă în poziție verticală. [Pron. -gu-in. / < fr. pingouin].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pinguin
EGLEFIN (Iht.) Pește marin din fam. gadidae (cod), de 50-90 cm lungime, foarte apreciat ca pește de consum (Gadus aeglefinus / Melanogrammus aeglefinus). Eglefinul eviscerat, sărat și afumat, se comercializează sub denumirea engl. haddock, consumat tradițional în Marea Britanie și SUA. Vezi definitia »
RODOPSÍN s. n. v. rodopsină. Vezi definitia »
IZOCLÍN, -Ă adj. Cu aceeași înclinație; cu pante egale. // s.f. izoclină – linie care unește punctele de la suprafața Pământului cu aceeași înclinație magnetică. [Var. isoclin, -ă adj., s.f. / < fr. isocline, cf. gr. isos – egal, kline – pantă]. Vezi definitia »
UTERÍN, -Ă adj. Referitor la uter, al uterului. ♦ Frați uterini = frați născuți din aceeași mamă, dar având tați diferiți. [Cf. fr. utérin, lat. uterinus]. Vezi definitia »
[din csúcs = culme, vârf, nu csík, care are sensuri diferite...] CIUC s.n.? CIUCĂ s.f.? Vârf muntos – Din magh. csik [în DAR și în NODEX e ciucă; nu se poate ști care e forma pe care a trimis-o autorul, pentru ca a scris cuv. numai în cîmpul de titlu... și acolo, dacă a scris cu diacritice, ă-ul n-a ieșit... – CM] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z