Definita cuvantului șalvaragie
șalvaragíe, șalvaragíi, s.f. (înv.) 1. meseria de șalvaragiu (v.). 2. atelier sau prăvălie în care se confecționau sau se vindeau șalvari. 3. (cu sens colectiv) totalitatea obiectelor confecționate de șalvaragiu.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șalvaragie
IDEOLOGÍE s.f. Sistem de idei, de noțiuni, de teorii, de concepții politice, morale, juridice etc., care reflectă într-o formă generalizată, interesele unei clase sau ale unei categorii sociale determinate de condițiile istorice obiective ale existenței și care, la rândul lui, exercită o influență activă asupra dezvoltării societății. [Gen. -iei. / < fr. idéologie]. Vezi definitia »
BIORADIOCOMUNICÁȚIE s. f. radiocomunicație biologică. (< fr. bioradiocommunication) Vezi definitia »
IRENOLOGÍE s.f. Ramură a politologiei care se ocupă cu studierea măsurilor de natură să asigure menținerea păcii sau restabilirea ei. [Cf. fr. irénologie, it. irenologia]. Vezi definitia »
BĂCĂLÍE s. f. v. băcănie. Vezi definitia »
ÎNSCRÍE vb. III. tr. 1. A scrie, a menționa (ceva) într-o listă etc.; a înregistra. ◊ A înscrie în fals = a cere unei instanțe să constate că un act scris este fals. 2. (Fig.) A însemna, a consemna. 3. A construi o figură geometrică în interiorul altei figuri geometrice. 4. (Sport) A realiza un punct (la joc); a marca. [Pron. -scri-e, p.i. -scriu, 5 -scrieți, ger. -scriind, perf. s. -scrisei, part. -scris. / cf. fr. inscrire, lat. inscribere]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z