Definita cuvantului plot
PLOT s.n. 1. Mică piesă metalică montată pe un corp format din material izolant și legată la un circuit electric pentru a se putea face legătura între acest circuit și o manetă legată de un alt circuit. 2. Placă turnantă la încrucișarea unei căi ferate de mină. [< fr. plot].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu plot
BERTHELOT [bertló], Henri Mathias (1861-1931), general francez. Ca șef al misiunii militare în România, a contribuit la reorganizarea armatei române în primăvara anului 1917. A sprijinit aspirațiile poporului român pentru realizarea statului național unitar. M. de onoare al Acad. Române (1926). Vezi definitia »
STRÓHOT s. n. (Reg.) Paie. – Din stroh + suf. -ot. Vezi definitia »
a se linge pe bot (de ceva) expr. a fi nevoit să renunțe (la ceva). Vezi definitia »
hrópot (hrópote), s. n. – (Trans.) Gîfîit, respirație grea. Creație expresivă, cf. horcăi și tropot, ropot, ca și sb. hropiti „a gîfîi”. – Der. hropoti, vb. (a gîfîi). Din. sl., după Miklosich, Slaw. Elem., 51, Cihac, II, 143 și Scriban. Vezi definitia »
SPOT, spoturi, s. n. 1. (Fiz.) Urmă luminoasă lăsată pe o scară gradată sau pe un ecran de o rază de lumină reflectată pe oglinda unui instrument de măsură, care servește ca indicator. ♦ Fascicul concentrat de lumină folosit pentru luminarea scenei sau a unui actor; proiector care produce acest fascicul. 2. Scurt anunț sau reclamă comercială prezentată la radio și televiziune. – Din fr. spot. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z