Definita cuvantului șercan
șercán, șercáni, s.m. și șercáne, s.n. (reg.) 1. (s.m.) balaur, șarpe fantastic ce ar purta norii și ar aduce grindina. 2. (s.n.) vânt puternic. 3. (s.n.) zmeu de hârtie.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șercan
CALAICÁN s. n. Denumire populară dată sulfatului de fier, de culoare verde când este cristalizat, solubil în apă, întrebuințat ca dezinfectant, colorant, în tăbăcărie și împotriva dăunătorilor din agricultură. [Var.: calacán, călacán s. n.] – Din ngr. kalakánthi. Vezi definitia »
CARDÁN, cardane, s. n. Sistem de suspensie sau de articulație, care permite mișcarea în toate sensurile. – Din fr. cardan. Vezi definitia »
RACHETOTEHNICIÁN s. m. specialist în realizarea rachetelor1. (< rachetotehnică + -ian) Vezi definitia »
FURÁN s. n. combinație organică extrasă din rășina coniferelor, intermediar la sinteza maselor plastice și în industria farmaceutică. (< fr. furanne) Vezi definitia »
iordán s. m. – Ceremonia religioasă a sfințirii apei, pe 6 ianuarie, întru comemorarea botezului Domnului. De la Iordan, și acesta din ngr. ’Iορδάνης, sl. Iordanŭ (Tiktin; DAR; Tagliavini, Arch. Rom., XII, 188). – Der. iordăni, vb. (a stropi cu apă sfințită, de Bobotează; este obicei religios și totodată popular, care conform tradiției se ținea cu mare fast la Curtea domnească); iordănit, s. n. (obicei popular ce constă în a stropi cu apă sfințită); iordănitor (var. iordănaș), s. m. (persoană care stropește cu apă sfințită). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z