Definita cuvantului poliartrită
POLIARTRÍTĂ s.f. Inflamare infecțioasă a mai multor articulații concomitent. [< fr. polyarthrite, cf. gr. polys – mai mulți, arthron – încheietură].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu poliartrită
ȘALÁZĂ s. f. 1. filament albuminos care suspendă gălbenușul de ou în învelitorile lui. 2. regiune situată la baza nucelei în ovulul plantelor cu flori. (< fr. chalaze) Vezi definitia »
DATAGRÁMĂ, datagrame, s. f. Mesaj independent trimis printr-o rețea de calculatoare de tip IP, fără a garanta sosirea, momentul sosirii și conținut său. (din engl. datagram) Vezi definitia »
pămânzálcă, pămânzắlci, s.f. (reg.) 1. bucată de piele sau de pânză groasă cu care se strânge la mijloc caierul pus în furcă. 2. (înv.) amestec de mălai cu apă, în care se moaie firele de bumbac înainte de a țese, spre a căpăta apret. Vezi definitia »
aerostátică (-ros-ta- / -ro-sta-) s. f., g.-d. aerostátici, art. aerostáticii Vezi definitia »
ALBUMÍNĂ, albumine, s. f. Substanță organică din grupul proteinelor, solubilă în apă, coagulabilă prin încălzire și precipitabilă la acțiunea acizilor anorganici, care intră în compoziția albușului de ou, a sângelui și a altor lichide organice. – Din fr. albumine. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z