Definita cuvantului policondensare
POLICONDENSÁRE s.f. Reacție de combinare a unor monomeri într-o macromoleculă, cu eliminarea concomitentă a unor produse secundare. [După fr. polycondensation].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu policondensare
CAUTERIZÁRE s.f. Acțiunea de a cauteriza și rezultatul ei. [Pron. ca-u-, pl. -zări. / < cauteriza]. Vezi definitia »
STANDARDIZÁRE s.f. Acțiunea de a standardiza și rezultatul ei; reglementare tehnică organizată a producției prin specificare, tipizare și unificare pentru a asigura calitatea produselor, economisirea de material și creșterea productivității muncii. [După fr. standardisation]. Vezi definitia »
SPÂNZURĂTOÁRE, (2) spânzurători, s. f. 1. Spânzurare. 2. Instrument de execuție alcătuit de obicei dintr-un stâlp de care se atârnă o funie prevăzută cu un laț în care se introduce capul condamnatului la moarte. – Spânzura + suf. -ătoare. Vezi definitia »
REMINERALIZÁRE s.f. Acțiunea de a (se) remineraliza și rezultatul ei; (spec.) recalcificare; remineralizație. [< remineraliza]. Vezi definitia »
VARIOLIZÁRE s.f. (Med.) Metodă de imunizare în variolă, folosită în trecut, constând în inocularea unui virus spre a provoca o formă benignă care să preîntâmpine o formă mai gravă de variolă. [Pron. -ri-o-. / după fr. variolisation]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z