Definita cuvantului șfarm
șfarm, șfármuri, s.n. (reg.) grupă de soldați.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șfarm
FALCONIFÓRM, falconiforme, s. n. (La pl.) Ordin de păsări răpitoare de zi, cu corpul puternic, aripi lungi, cu ciocul gros și încovoiat, care se hrănesc cu pradă vie; (și la sg.) pasăre care face parte din acest ordin. – Din fr. falconiformes. Vezi definitia »
ASPERGILIFÓRM, -Ă adj. în formă de pămătuf. (< fr. aspergilliforme) Vezi definitia »
Conform carei definitii istorice sau lingvistice, nici un sau nici o se scrie intr-un singur cuvant? Ma astept la expicatie si motivatie istorica si cu suport lingvistic. Cine a aprobat aberatiile desemnate ca oficiale prin noul Dictionar ortografic, ortoepic si de punctuatie? Daca tot ni se propune sa scriem „a cincia”, de ce nu am scria „a doia” sau „unua”? Vezi definitia »
STENOTÉRM, -Ă adj. (Biol.; despre organisme; op. euriterm) Care suportă doar variații limitate ale temperaturii mediului înconjurător. [< fr. sténotherme, cf. gr. stenos – limitat, therme – căldură]. Vezi definitia »
ECTODÉRM, ectoderme, s. n. Învelișul extern al embrionului, din care provin tegumentele și sistemul nervos. ♦ Tegumentul extern al celenteratelor. – Din fr. ectoderme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z