Definita cuvantului șfeler
șféler, șfélere, s.n. (reg.) bârnă folosită pentru consolidarea armăturii unui abataj.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șfeler
MÍZER, -Ă, mizeri, -e, adj., s. m. și f. (Livr.) 1. Adj., s. m. și f. (Om) care se află într-o situație (materială) foarte proastă; (om) sărman, nenorocit. 2. Adj. (Despre starea, mediul în care se află oamenii, despre obiecte etc.) Care denotă o situație foarte proastă; p. ext. sărăcăcios. [Acc. și: mizér] – Din lat. miser, -a, it. misero. Vezi definitia »
REPÉR, repere, s. n. 1. Corp sau sistem de corpuri la care se raportează poziția unui corp fix sau mobil; semn sau obiect care ușurează orientarea. ♦ Semn trasat pe un obiect, pentru a permite recunoașterea poziției pe care trebuie sa o ocupe acel obiect într-un ansamblu; semn trasat pe diferite piese care trebuie să fie asamblate. ◊ Punct de reper = semn care servește la recunoașterea unui loc, la orientare. ♦ (Top.) Indicator de nivel servind la calcularea sau la verificarea altitudinii unui punct de pe teren. 2. (Tehn.) Mecanism, aparat de orientare. – Din fr. repère. Vezi definitia »
ROMANCIÉR, -Ă, romancieri, -e, s. m. și f. Autor de romane1. [Pr.: -ci-er.Var.: (înv.) romanțiér, -ă s. m. și f.] – Din fr. romancier. Vezi definitia »
REMIZIÉR, -Ă, remizieri, -e, s. m. și f. Lucrător (din comerț) care este plătit prin remiză. [Pr.: -zi-er] – Din fr. remisier. Vezi definitia »
–PTER2 Element secund de compunere savantă, cu semnificația „(referitor la) aripă”, „(cu, de) aripi”. [< fr. -ptère, cf. gr. pteron]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z