Definita cuvantului șinic
șiníc, șiníce, s.n. (înv. și reg.) 1. măsură de capacitate pentru cereale sau pentru alte produse agricole; vas, măsură cu care se toarnă boabele în coș la măcinat sau cu care se ia vama la moară. 2. cantitatea de grâu corespunzătoare unui șinic.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șinic
GONIOMÉTRIC, -Ă, goniometrici, -ce, adj. Care aparține goniometriei, privitor la goniometrie. [Pr.: -ni-o-] – Din fr. goniométrique. Vezi definitia »
HEMICILÍNDRIC, -Ă adj. în formă de jumătate de cilindru. (< fr. hémicylindrique) Vezi definitia »
CINÉTIC, -Ă, cinetici, -ce, adj., s. f. 1. Adj. Care ține de mișcare, privitor la mișcare. ◊ Energie cinetică = energie dezvoltată de un corp în mișcare, egală cu jumătatea produsului dintre masa corpului și pătratul vitezei lui. 2. S. f. Ramură a mecanicii care studiază legile fenomenelor fizice bazate pe mișcarea materiei. 3. S. f. (În sintagma) Cinetică chimică = ramură a chimiei fizice care studiază evoluția reacțiilor chimice și influența factorilor fizico-chimici asupra desfășurării acestor reacții. – Din fr. cinétique. Vezi definitia »
CRISTALOGÉNIC, -Ă adj. Referitor la cristalogenie. [< fr. cristallogénique]. Vezi definitia »
MICOSTÁTIC, -Ă adj. Fungistatic. [< fr. mycostatique, cf. gr. mykes – ciupercă, statikos – care oprește]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z